Livsarkivet

Dokumentet Livsarkivet är framtagen av Sveriges Begravningsbyråers Förbund för att underlätta för dig som vill planera inför din egen bortgång.

Att fylla i dokumentet är kanske i första hand en omtanke om anhöriga och vänner. Att inte lämna dem i osäkerhet den dag då du inte längre kan ge uttryck för dina önskemål själv. I vissa frågor är det naturligtvis rätt att ge de efterlevande frihet att ordna allt på det sätt de tycker är bäst. Med ett enkelt kryss kan du då överlåta beslutet i den frågan till dina efterlevande.

Skriften Livsarkivet kan du hämta kostnadsfritt hos oss. Den tar upp frågor som omfattar allt från organdonation, gåvor och testamente till val av gravplats och hur du kan vara klädd i kistan. För att dina närmaste ska sväva i ovisshet den dag du inte längre finns, kan du här också lämna information om var du förvarar alla dina viktiga handlingar.

Du är naturligtvis också välkommen in till oss, så går vi igenom dokumentet tillsammans.

Om du vill så kan vi även förvara dokumentet åt dig - du får i så fall med dig en hänvisning om detta hem som du kan förvara bland dina viktiga dokument. Observera att det aldrig är lämpligt att förvara varesig denna hänvisning eller dokumentet i bankfack, eftersom det ofta kan gå en lång tid innan detta öppnas och många ställningstaganden måste göras innan dess. Livsarkivet kan du hämta i PDF-format här >>