Minnesgåva vid begravning

Att ge en minnesgåva vid begravningen är ett fint sätt att hedra minnet av den bortgångne och även de anhöriga. Ofta så har den anhöriga refererat till olika välgörande ändamål, exempelvis via dödsannonsen, som de önskar att stötta. Det kan röra sig om Rädda Barnen, Cancerfonden, Hjärt- Lungfonden med flera.

Genom att skänka pengar till en minnesfond bidrar man till något välgörande ändamål. Det kan vara hjälp till människor som har det svårt i Sverige eller någon annanstans i världen, eller bidrag till forskning om olika obotliga sjukdomar eller bidrag till att göra vår värld bättre att leva i. Det finns fonder för alla intresseinriktningar och många skänker regelbundet till något som ligger just dem varmt om hjärtat.

Oavsett till vilket ändamål du vill skänka pengar till, är det viktigt att det är en minnesfond med ett sexsiffrigt 90-konto, vilket innebär att de står under kontroll av ”Stiftelsen för Insamlingskontroll, SFI”. Här hittar du också all information om hur det går till att sätta in pengar på respektive minnesfond. www.frii.se

Du kan också skänka pengar via våra minnessidor

Ge en gåva via våra minnessidor